Kompromissina sovittu 15 sote-alueen malli on kaatumassa. (Kuva: Ville Miettinen)

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoo Kymen Sanomissa, että 15 sote-alueen malli on haudattu ja että kaikki maakunnat järjestävät omat sote-palvelunsa itse.

Viiden nykyisen erityisvastuualueen roolia täsmennetään niin, että joissakin asioissa kaikkien maakuntien pitää sopia asioista keskenään, Laaninen sanoo lehdelle.

Laaninen kuitenkin muistuttaa, että mitään lopullista ei ole sovittu.

Myös rahoitus on edelleen auki. Laanisen mukaan valtion rahoitus ja ohjaus ovat sidoksissa toisiinsa. Hän pitää todennäköisenä, että jossain vaiheessa maakunnille tulee jokin oma verotuselementti.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Laaninen uskoo, että hallitus saa soten päälinjat sovituksi huhtikuun aikana.

Kymen Sanomien juttu on luettavissa täällä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Nopea ja kustannuksia säästävä sote-sairaanhoitopiirin kuntayhtymä sanoo:

    Kuntalehti: ”Myös rahoitus on edelleen auki. Laanisen mukaan valtion rahoitus ja ohjaus ovat sidoksissa toisiinsa. Hän pitää todennäköisenä, että jossain vaiheessa maakunnille tulee jokin oma verotuselementti.”

    Kuntayhtymämallin rahoitus on säädetty perustuslaissa.

    Kuntayhtymien sisäinen logiikka on sekä säästää kustannuksia että turvata jäsenkuntien lähipalvelut.

    Eksote

    Etelä-Karjalan sote-sairaanhoitopiirin kuntayhtymän toimitusjohtaja:

    http://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/376288-eksoten-toimitusjohtaja-uskoo-laajan-paivystyksen-sailyvan-tamahan-on-puhdasta

    – Itse olisin valinnut heti perustuslakivaliokunnan esittämän kuntayhtymämallin. Meillä olisi ollut kaikki valmiina, ja Suomi menisi jo kovaa vauhtia eteenpäin.

  2. Valtiosääntöasiantuntijat puhuvat asukkaitten — äänestäjien — oikeutuksesta vaikuttaa omaan kuntaan tulevista sosiaali- ja terveyspalveluista.

    Etelä-Karjalassa sote kuntayhtymän jäsenkuntien asukkailla ja heidän kannallaan ei ole ollut merkitystä, kun virkamiesjohtajat ja johtavat lääkärit tekevät kokoomuksen suurkuntapolitiikkaa lakkauttamalla palveluja jäsenkunnista: ”Porvarillisesti kohti yhden kunnan mallia”. Tämäkö on valtiosääntö- ja perustuslakiasiantuntijoiden tavoite?

    Miksi vielä tehokkaammista menetelmistä saavuettujen säästöjen jälkeen jatketaan palvelujen lakkauttamista jäsenkunnista sote kuntayhtymässä virkavaltaisesti heti kun kunta liittyy kuntayhtymään?

    Äänestäminen on turhaa!

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*