Isänsä ja äitipuolensa murhaaman kahdeksanvuotiaan tytön kanssa tekemisissä olleille Helsingin kaupungin sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin 11 työntekijälle luettiin syytteet tänään alkaneessa asianpääkäsittelyssä. Syyttäjän mukaan he kaikki löivät laimin virkavelvollisuuttaan käsitellessään tytön asioita tai häntä hoitaessaan.

Hän katsoo, että viranomaisten olisi pitänyt ymmärtää kiinnittää enemmän huomiota tytön tilanteeseen tai menetellä toisin häntä hoitaessaan. Laiminlyöntien syyttäjä katsoo tapahtuneen joko tahallaan tai huolimattomuuden takia.

Tytön huostaanottoa harkittiin juuri ennen kuolemaa. Päätös lykättiin viikonlopun yli, ja tyttö menehtyi viikonlopun aikana.

Tytön isä ja äitipuoli on jo aiemmin tuomittu tytön murhasta elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.

Asiaa käsiteltäessä on esitetty puhuttu muun muassa resurssipulasta ja yleisistä käytännöistä. Syyttäjä Tuire Tamminiemi ei pidä resurssipulaa riittävänä perusteena toteamilleen virheille.

Asian suullinen käsittely jatkuu vielä noin kuukauden. Käsittelyssä kuullaan syytettyjä ja todistajia, sekä lopuksi loppulausunnot.

Syyttäjä esittää rangaistusvaatimuksensa vasta loppuvaiheessa.

Syytteessä on sosiaalityöntekijöitä, terveyenhoitajia ja lääkäreitä. Kaikki syytetyt kiistävät syyllisyytensä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä