Suomen kansainvälisiä vahvuuksia ovat lääketutkimus, langattomuus ja laadukas terveysdata, sanoo Petri Peltonen. (Kuva: Ville Miettinen)

Suomesta löytyy terveysteknologiaan liittyviä vahvuuksia ja osaamista, jotka kiinnostavat maailmalla, sanoi työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri Petri Peltonen puheenvuorossaan teknologia- ja yritystapahtuma Slushissa keskiviikkoaamuna.

– Terveysteknologian alalla monet perinteiset suomalaiset vahvuudet näyttäytyvät uudessa kiinnostavassa valossa, Peltonen sanoo.

– Suomalainen lääketutkimus on maailmanluokkaa, olemme siinä aidosti hyviä. Terveysteknologia on langatonta – langattomuus vetää Suomeen.

Peltosta komppaa samassa aamutilaisuudessa puhunut lääkeyritys Bayer Nordicin toimitusjohtaja Oliver Rittgen.

– Suomesta on tulossa globaali terveydenhuollon innovaatioiden keskittymä, Rittgen sanoi.

Slushissa kokoontuu noin 2 500 yritystä ja noin 800 sijoittajaa. Tapahtuma on ainutlaatuinen monella tavalla, myös terveysteknologian suomalaisyrityksille, jotka pyrkivät maailmalle.

– Myös maailmanlaajuiset yritykset ovat nähneet, että maailma muuttuu ja lääkekehityksen vieminen eteenpäin tapahtuu avoimessa kulttuurissa, jossa isot ja pienet kohtaavat, Peltonen sanoo.

Lääketutkimuksen ja langattomuuden lisäksi Peltonen näkee Suomen vahvuutena hyvän terveysdatan.

– Tietty eristyneisyys pohjoisen laidalla on ehkä johtanut siihen. Meillä on kiinnostavaa dataa ja osaamme fiksusti organisoida sen modernin lääkekehityksen hyödyksi siten että se aidosti ylläpitää kaiken tarvittavan luottamuksellisuuden.

Valtiovallan roolin Peltonen näkee roadmapin kehittäjänä yrityksille, jotta ne kohtaisivat sopivat kumppanuudet maailmalla.

– Sitä kautta voi luoda arvoketjuja, jotka eivät synny Suomessa ja ylhäältä suunnittelemalla, vaan törmäyttämällä fiksuja ihmisiä ja fiksuja osaamisia.

Katso Kunta.tv:n haastatteluvideo

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Aika kiva lukea kun Kuntaliiton omistama KL-Kuntahankinnat eilen julkaisi kilpailutuksen hoitajakutsujärjestelmistä missä erikseen saa paljon pisteitä mikäli järjestelmä toimii DECT:illä eli kaapeloituna.

  2. Kommentti ESM-nimimerkille ja yleisesti langattomuuteen: Eikö DECT perustu päätelaitteen langattomuuteen? Kaapelointi olisi muuten hyvä asia, säteilykuormaa tulee koko ajan lisää ja tästä kumuloituvasta ympäristöterveysriskistä ei tällä hetkellä vastaa kukaan. DECT on voimakkaasti säteilevää teknologiaa ja langattomuus vielä kehittymätön vaihtoehto nykyisellään terveydenhoitoon (vrt. Marie Curie joka sairastui syöpään tutkiessaan radioaktivisuutta). Aivokasvainten ja kilpirauhas- sekä suusyöpien kasvu puhuu omaa kieltään varovaisuusperiaatteen puolesta. Törmäyttämisen ajatus SLUSHissa on hyvä – tämäkin teknologia olisi saatava taivutettua oikeaan paikkaansa ja suojaukset kohdalleen. Kaikkien laitteiden ei tarvitse olla päällä kaiken aikaa joka paikassa, sitä vartenhan mm. ohjausjärjestelmiä kehitetään. Valokaapelitekniikkaan nojautuminen on oiva kehityssuunta, jota tulisi suosia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä