– Lakiluonnoksen perusteella Savonlinnan seudulla on realistiset mahdollisuudet omaan sote-alueeseen. Toinen kysymys on se, että asiantuntijoitten suunnasta tulee jatkuvasti paineita kasvattaa sote-alueen väestöpohjavaatimusta suuremmaksi kuin 50 000 asukasta, Backman sanoo Länsi-Savossa.
 
Backmanin mukaan Savonlinnan seudun etu olisi, että laki toteutuisi mahdollisimman paljon tämänhetkisen luonnoksen kaltaisena.
 
Savonlinnan tavoittelemalla sote-alueella on 44 000 asukasta. Alue kattaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin eli Sosterin alueen. Laissa sote-alueelle on määritelty 50 000 asukkaan väestöpohjavaatimus, joten Itä-Savon pitäisi saada lupa poiketa vaatimuksesta.
 
Sosterin kunnista Rantasalmi, Sulkava ja Enonkoski ovat ilmoittaneet tavoittelevansa laajaa 100 000 asukkaan sote-aluetta, ja kuntakolmikko osallistuu todennäköisesti Etelä-Savon laajan sote-alueen suunnitteluprojektiin.
 
Backmanin sanoo, että mainittujen kuntien linjaukset eivät romuta Itä-Savon sote-aluetta. Backmanin mukaan kunnat eivät itse päätä sote-alueista.
 
– Alueet päättää valtioneuvosto. Lähtökohtana etsitään toiminnallisesti tarkoituksenmukaiset alueet. Sen jälkeen tarkastellaan, onko alueella riittävät erikoissairaanhoidon palvelut ja valmiudet, Backman sanoo Länsi-Savossa.
 

Länsi-Savon uutinen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*