Oulun yliopistollinen sairaala on Pohjois-Suomen suurin sairaala. Kuva: Tapio Mainio

Vasemmistoliiton kansanedustajan Hanna Sarkkisen mielestä hallitus on sairaalaverkoston supistamisaikeissa unohtanut arvioida kokonaisvaikutuksia, uutisoi Lapin Kansa.

Sarkkinen jätti viime torstaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen Länsi-Pohjan keskussairaalan toimintojen alasajosta sekä Länsi-Pohjan ja Lapin keskussairaalan välisestä työnjaosta.

Kysymyksen taustalla ovat Suomen sairaalaverkon keskittämissuunnitelmat, joita hallitus on edistänyt.

Sarkkinen arvostelee Lapin Kansan uutisen mukaan hallituksen päätöstä heikentää Meri-Lapin sairaanhoitopalveluja. Hänen mielestä sairaaloiden työjaosta päättäminen kuuluu Lapin hyvinvointialueelle (Lapha).

Länsi-Pohjan keskussairaala saisi hallituksen suunnitelmissa tulevaisuudessa järjestää rajattua erikoissairaanhoidon päivystystä, mutta ei nykyisenkaltaista monen erikoisalan ympärivuorokautista päivystystä.

Oululaista kansanedustajaa Lapin asiat huolettavat Sarkkisen mukaan siksi, että laajemmin kyse on koko sairaalaverkoston keskittämistilanteesta sekä sen vaikutuksista esimerkiksi Oulun yliopistolliseen sairaalaan (Oys).

– Oys kärsii jo nyt suurista ruuhkista. Länsi-Pohjan ja Oulaskankaan sairaaloiden alasajo pahentaa tilannetta, Sarkkinen sanoo Lapin Kansan mukaan.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*