Kuva: Seppo Haavisto
Kunnanjohtaja Tiina Heikan mukaan hoivan yhteisyritys tukee omalta osaltaan Lapinjärven ihmislähtöisen kunnan strategiaa.

Lapinjärven kunta on perustanut sote-konserni Mehiläisen kanssa yhteisyrityksen, joka tuottaa lapinjärveläisille tehostettua palveluasumista, päivätoimintaa sekä kotiin vietäviä palveluita syyskuusta 2019 alkaen.

Lapinjärven kunnanjohtaja Tiina Heikka sanoo vanhuspalvelujen yhteisyrityksen kilpailuttamispäätöksen syntyneen pitkällisen harkinnan tuloksena.

– Uskomme yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyöhön, ja että siinä on mahdollisuus saavuttaa paras toimintamalli, Heikka sanoo Kuntalehdelle.

– Käsittääkseni kyseessä on Suomen ensimmäinen sosiaalipalvelujen yhteisyritys.

MainosVaikka tavoitteena on kustannustehokkaiden palvelujen hankkiminen, halvinta ei tavoitella, vaan laatua, Heikka sanoo.

– Kehitämme Suomen ensimmäistä ihmislähtöistä kuntaa, ja halusimme toimijan, joka toteuttaa tätä ajattelua. Ihmislähtöisyys on toimintapamme, strategiamme ja täysin uudenlainen tapa tuottaa kunnallisia palveluja.

Heikan mukaan tehty hintavertailu osoitti, että yhteisyrityksessä kustannukset eivät ole nousemassa, mutta laatu kohenee nykyisestä toimintamallista.

– Lisäksi pääsemme vanhasta vanhainkodista eroon ja saamme sitä korvaamaan uutta palvelusasumisen tilaan kuntaan sitä korvaamaan.

Sopimukseen Mehiläisen kanssa kuuluu kunnan vanhan hoivakiinteistön ostaminen ja purkaminen, ja toisen kiinteistön laajentaminen. Kiinteistökaupan avulla poistetaan nykykiinteistöjen tuoma taseriski kunnalta.

Tiina Heikka uskoo, että Lapinjärven valitsema toimintamalli tulee yleistymään.

– Kiinnostusta on jo ollut. Näkisin, että ihan varmasti tämä on tulevaisuutta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*