Lappajärven kuntakeskuksessa sijaitsevaan vanhaan kouluun ja sen läheisyydessä sijaitsevaan kahteen kerrostaloon on suunnitteilla 150–200 turvapaikanhakijan vastaanottokeskus.

Kunnanhallitus on tehnyt päätöksen asian selvittämisestä, mutta lopullista kantaansa Lappajärven kunta ei ole vielä ilmoittanut.

Jos tilat osoittautuvat vastaanottotoimintaan sopiviksi ja kunta suhtautuu asiaan myönteisesti, Maahanmuuttovirasto tekee keskuksen perustamisesta esityksen sisäministeriölle. Toiminta käynnistyisi syksyn aikana ja sitä tulisi vetämään SPR:n Länsi-Suomen piiri.

Kouvola suunnittelee
asuntopohjaista keskusta

Kouvolan kaupunginhallitus ottaa ensi viikolla kantaa kaupunkiin kaavailtuun vastaanottokeskukseen.

Tarkoitus on, että laitosmaisen yksikön sijaan Kouvolassa turvapaikanhakijat majoitetaan hajautettuun asuntopohjaiseen yksikköön, eli kaikki noin 250 Kouvolaan sijoitettavaa turvapaikanhakijaa asuisivat vuokra-asunnoissa ympäri kaupunkia.

Forssan kaupunginhallituksen otettua kielteisen kannan vastaanottokeskukseen Maahanmuuttovirasto ja SPR hakevat nyt kiivaasti muita vaihtoehtoja hätämajoitukselle pääkaupunkiseudulta ja lähialueelta.

– Laajennamme hakua koko Etelä-Suomeen. Nyt olisi tärkeä löytää nimenomaan majoitukseen valmista, nopeasti käyttöönotettavaa tilaa, toteaa Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen.

Lue myös:

Vastaanottokeskus voidaan avata ilman kunnan hyväksyntää

Kontiolahti ja Helsinki perustavat vastaanottokeskuksen, Forssa ei

Kajaanissa 55 vuokra-asuntoa vastaanottokeskuksella

Juttua muokattu klo 11.23: Toisin kuin jutussa alun perin sanottiin, Lappajärven kunta ei ole vielä tehnyt päätöstä vastaanottokeskuksesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*