Erityistason lastensuojelulaitoksessa ohjaajana toimiva Hanna Lehtinen on pohtinut paljon sitä, miten väkivaltatilanteita voi vähentää. Tärkeintä on jatkuva ennakointi, joka lisää lasten turvallisuuden tunnetta. - Vaikeahoitoisten lasten kanssa pärjää niin kauan, kun on puheyhteys. Oireilua pitää myös kestää. Joskus lapsi tuntee olevansa turvassa ja purkaa pahaa oloaan, Lehtinen toteaa. (Kuva: Liisa Takala)

Elokuussa 2015 lastensuojelulaitoksen ohjaaja Hanna Lehtinen oli aamuvuorossa muutaman tunnin yksin. Hän työskenteli seitsenpaikkaisessa yksikössä, jossa oli erityistä tukea tarvitsevia yli kymmenvuotiaita lapsia. Suurin osa laps...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa