Eksotessa perhepalvelut mukaan lukien lastensuojelu on koottu yhden katon alle, ja palvelua saa matalalla kynnyksellä (Kuva: Ville Miettinen).

Kuntien lastensuojelun työntekijät ovat huolestuneita ja epävarmoja lastensuojelun palvelujen järjestämisessä sote- ja maakuntauudistuksen jälkeen, ilmenee Kuntaliiton kyselystä.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa työn organisointia ja kuormittavuutta, käytettävissä olevia voimavaroja, sekä sote-uudistuksen valmistelua.

Kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta oli melko eri mieltä tai täysin eri mieltä väitteestä ”Emme ole huolissamme siitä, kuinka lastensuojelun palvelut järjestetään sote-uudistuksen jälkeen”, Kuntaliiton erityisasiantuntija Aila Puustinen-Korhonen kertoo.

Väitteen kanssa samaa mieltä oli noin kuudesoasa vastanneista, 16,8 prosenttia.

Vain neljäsosa vastanneista koki tietävänsä riittävästi lastensuojelun palvelujen valmistelusta maakunnassaan, ja samansuuruinen osuus arvioi, että lastensuojeluun liittyvät kysymykset ja palvelutarpeet tulevat hyvin huomioiduksi maakunnallisessa sote-valmistelussa.

Tulokset ovat alustavia. Kuntaliitto toteutti lastensuojelun kuntakyselyn loppuvuodesta 2017. Kyselyyn vastasi 279 kuntaa, 93 prosenttia lastensuojelun järjestäjätahoista. Vahvistetut tulokset kyselystä julkistetaan tammikuun lopulla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*