maapallo, jolla on suojamaski, kohtaa viruksia
Kuva: Pixabay

Uusi koronastoppi.fi-palvelu nopeuttaa koronajäljitystä esimerkiksi ravintoloissa, tapahtumissa, julkisissa tiloissa ja liikenteessä tapahtuneiden altistumisten osalta. Palvelu otettiin ensimmäisenä käyttöön Levillä useissa ravintoloissa. Palvelu soveltuu myös kauppojen, liikenteen ja yleisötapahtumien järjestäjien käyttöön.

Palvelu pyytää asiakkaalta ainoastaan puhelinnumeron, jonka voi täyttää palvelun tai ravintolassa olevan QR-koodin lukemisen kautta. Asiakas voi antaa numeronsa myös suoraan henkilökunnalla käytössä olevaan sovellukseen.

Tarkoituksena on katkaista ravintolassa alkanut tartuntaketju aiempaa nopeammin. Terveysviranomaiset jäljittävät altistuneet asiakkaat, tarvittaessa myös ulkomaalaiset.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari pitää palvelua edistysaskeleena tartuntaketjujen todentamisessa juuri sen nopeuden vuoksi.

– Epidemian rajoittamisen perusedellytyksiä ovat toimiva testaus ja tartunnanjäljitys. Viiveiden vaikutus lopputulokseen on ilmeinen. On kaikkien edun mukaista tavoittaa sairastuneet ja altistuneet viivytyksettä. Vapaaehtoisuuteen pohjautuva menetelmä tarjoaa oivan oikotien asianosaisten tavoittamiseksi, Koukkari sanoo.

Avatar
Matilda Jokinen
matilda.jokinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*