Lieksan kaupunki ei enää voi toimia aktiivisena turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestäjänä eikä vastaanottokeskuksen perustajana.

Lieksan tiedotteen mukaan taustalla on maahanmuuttajien huomattavan määrän, kaupungin rajallisten resurssien ja turvapaikanhakijoiden tulevan lisääntyvän palvelutarpeen muodostama yhtälö.

– Lieksan kaupunki korostaa valtion vastuuta riittävien resurssien osoittamiseksi kuntiin siten, että muuttuneen tilanteen edellyttämät palvelut pystytään kunnissa toteuttamaan asianmukaisella tavalla.

Samalla Lieksan johto vetoaa kaupunkilaisiin yhteiskuntarauhan säilyttämiseksi kaikkia kuntia koskevassa kriisiytyneessä tilanteessa.

– Lieksan kaupunki ymmärtää, että hädänalaisia ihmisiä täytyy auttaa. Lieksan kaupunki on omalta osaltaan näin toiminut jo vuosia ottaen vastaan ja kotouttaen merkittävän määrän turvapaikanhakijoita.

Lieksan kristillinen opisto on tehnyt sopimuksen Maahanmuuttoviraston kanssa noin 200 turvapaikanhakijasta, jotka opisto aikoo sijoittaa vuokraamaansa Märäjälahden entisen ammattiopiston tiloihin.

Märäjälahden vastaanottokeskus ostaa turvapaikanhakijoiden terveyspalvelut Terveystalo Oy:ltä. Lieksan kristillinen opisto myös palkkaa terveydenhoitajan ja kaksi sosiaaliohjaajaa tuottaakseen turvapaikan hakijoiden tarvitsemia sosiaali- ja terveyspalveluja.

Lieksan arvion mukaan Märäjälahden vastaanottokeskuksen asukkaista oleskeluluvan saavat tuleva kaupungin asukkaiksi ensi syksyyn mennessä.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*