Jari Lindström vetoaa kuntiin pakolaisten vastaanottamiseksi.

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, ps., toivoo, että pakolaiskriisissä nähdään myös mahdollisuudet, mutta varoittaa utopistisista odotuksista.

Hallitus vetoaa kuntiin, jotta ne tarjoaisivat lisää paikkoja pakolaisille. Kuntapaikkoja on tähän mennessä sovittu 4 000. Oleskeluluvan saa nykyarvioiden mukaan 10 000 henkilöä.

– Oleskeluluvan saaneiden henkilöiden nopea siirtyminen vastaanottokeskuksista kuntiin on kaikkien etu, sillä kotoutuminen tapahtuu nimenomaan kunnassa, Jari Lindström sanoi työ- ja elinkeinoministeriön seminaarissa.

TEMin seminaari on suunnattu kunnille, ja siinä käsitellään oleskeluluvan saaneiden siirtymistä kuntiin, koulutukseen ja työhön.

– Toivomuksemme on, että teette sopimuksia vastaanotosta etukäteen ELY-keskusten kanssa. Näin kaikki voivat paremmin varautua palveluihin ja vastaanotto on hallittua, Lindström sanoi kuntien edustajille.

– Olemme lähteneet siitä, että luvan saaneet sijoittuisivat kohtalaisen tasaisesti ympäri Suomea sille alueelle, jossa ovat päätöstä odottaneet.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*