Kuva: Ville Miettinen
Ensihoito ja psykiatria jäävät Meri-Lapissa sairaanhoitopiirin vastuulle, mutta muuten Länsi-Pohjan keskussairaala sai laajat valtuudet.

Lapin aluehallintovirasto on myöntänyt Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:lle luvan yksityisen terveydenhuollon palveluille. Näin Mehiläisen ja neljän kunnan hanke sairaalapalvelujen järjestämisestä alueella sai siunauksen. Sairaalatoiminta jatkuu määritellyissä rajoissa riippumatta sote-uudistuksen kohtalosta.

Lapin AVI toteaa, että lääketieteelliseen toimintaan tarkoitetut tilat ja laitteet on tarkastettu ja asianmukaisiksi todettu. Henkilökunnan koulutus vastaa AVIn mukaan toiminnan edellyttämää koulutusta ja osaamista. Toimintasuunnitelmissa on huomioitu potilasturvallisuus.

Lupapäätöksessä on 37 toimipaikkaa. Yhtiöllä sai luvan antaa lähinnä Kemissä ja Torniossa erikseen yksilöidyissä toimintayksiköissä lääkärin ja sairaanhoitajan palveluja, hammashuollon palveluja, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon lääkäripalveluja, äitiys- ja lastenneuvolan lääkäripalveluja, fysioterapiapalveluja, laboratoriopalveluja ja kuvantamistutkimuksia.

Laajat valtuudet erikoisaloilla

Länsi-Pohjan keskussairaalassa (L-PKS) yhtiö saa luvan perusteella antaa erikoislääkärin palveluja anestesiologian ja tehohoidon, fysiatrian, iho- ja sukupuolitautien, keuhkosairauksien ja allergologian, kirurgian, korva-, nenä- ja kurkkutautien, lastenneurologian, lastentautien, kardiologian, naistentautien ja synnytysten, neurologian, ortopedian ja traumatologian, radiologian, silmätautien, sisätautien, yleislääketieteen ja kliinisen fysiologian ja isotooppi-lääketieteen erikoisaloilla.

Yhtiöllä on lupa antaa palveluja L-PKS:ssa muun muassa poliklinikkatoimintana ja osastohoitona. Sillä on lupa myös leikkaustoimintaan.

Yhtiöllä on päätöksen mukaan lupa myös terapeuttiseen toimintaan, siis fysioterapiaan, ravitsemusterapiaan, puheterapiaan, toimintaterapiaan ja jalkaterapiaan, sekä psykologin toimintaan.

Sen sijaan psykiatria ja ensihoito pysyvät sairaanhoitopiirin vastuulla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*