Uusista vastaanottokeskuksista neuvotteleminen vaikeutuisi huomattavasti, jos yksittäisten vastaanottokeskusten vuokrasopimusten vuokrasummat paljastettaisiin, Maahanmuuttovirasto (Migri) tiedottaa.

Maahanmuuttovirastoa on kritisoitu päätöksestä salata vuokrien suuruudet.

– Emme anna meiltä pyydettyjä vuokrahintoja ja hinnoitteluperusteita julkisuuteen, koska katsomme niiden olevan liikesalaisuuksia julkisuuslain 24 pykälän 1 momentin 17 kohdassa tarkoitetulla tavalla ja siten salassa pidettäviä. Vastaanottokeskusten kokonaiskustannuksista meille ei ole tehty tietopyyntöjä, Migri tiedottaa.

– Sopimuksiin kirjattujen vuokrien julkaisu vaikeuttaisi merkittävästi neuvotteluja uusista vastaanottokeskuksista. Vuokrataso myös karkaisi helposti käsistä, koska luonnollisesti kaikki haluavat tiloistaan korkeimman mahdollisen korvauksen.

Maahanmuuttoviraston hallintojohtaja Jouko Salonen muistuttaa, että vuokrien vaihtelu on luonnollista, koska vuokrataso ei ole sama koko Suomessa ja vastaanottokeskuksia on erityyppisissä tiloissa.

– Tilojen erilaisuudesta johtuen hukkaneliöiden määrä vaihtelee: esimerkiksi kurssikeskuksessa voi olla tarpeisiin nähden liikaa yleistä tilaa, joka ei sovellu majoitukseen. Olennaista on, miten tehokkaasti tilat voidaan hyödyntää, painottaa Salonen.

Maahanmuuttovirasto raportoi vastaanoton kustannuksista sillä tasolla kuin valtion virastojen on raportoitava. Migri kertoo noudattavansa sitä velvoittavaa lainsäädäntöä ja yhteistyökumppaniensa kanssa tehtyjä sopimuksia.

– Toimimme avoimilla markkinoilla ja olemme niistä syvästi riippuvaisia. Jos repostelisimme yhteistyökumppaneidemme liikesalaisuuksia julkisuudessa, meillä ei kohta olisi yhteistyökumppaneita eikä edellytyksiä toimia, toteaa Salonen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Miksi Migri ei noudata julkisten hankintojen pelisääntöjä.
    Jouko Salonen allekirjoitti sopimuksen Keskustapuolueen omistaman Lomayhtymän kanssa. Lomayhtymän talous on täysin kuralla. Nyt Migri maksaa Lomayhtymän vuosien saatossa kertyneitä miljoonavelkoja. Eli veromaksajat maksavat Keskustapuolueen omistaman Lomayhtymän velat. Ymmärtääkseni Lomayhtymällä ei ole muuta toimintaa kuin Vastaanottokeskuksen pyörittäminen.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*