Maahanmuuttovirasto (Migri) on saanut lahjoituksena on verkkopalvelun Lahjoitukset.fi, joka auttaa vastaanottokeskuksia lahjoitusten koordinoinnissa. Sen on kehittänyt täysin hyväntekeväisyyshengessä helsinkiläinen Elina Niemistö.

– Lahjoitukset.fi-osoitteessa jokainen vastaanottokeskus voi tehdä listan tarvitsemistaan tuotteista ja niiden määristä. Lahjoituksen tekevä henkilö valitsee haluamansa keskuksen ja kuittaa listasta esimerkiksi, kuinka monta takkia hänellä on lahjoittaa. Tämän jälkeen hän ilmoittaa päivän, jolloin toimittaa tavarat keskukseen. Lista päivittyy, kun keskus kuittaa lahjoituksen saapuneeksi, Niemistö kertoo Migrin tiedotteessa.

Verkkosivun avulla lahjoitusviestiliikenne siirretään pois keskusten sähköposteista ja puhelimista ja varmistetaan, että keskukset saavat juuri ne tarvikkeet, joita oikeasti tarvitsevat. Näin työvoimaa vapautuu tavaramäärän hallinnasta ja lajittelusta muihin asioihin. Palvelu on vastaanottokeskuksille maksuton ja sitä ylläpidetään vapaaehtoisvoimin.

Konseptisuunnittelijana työskentelevä Niemistö sai idean palveluun ystäviensä häissä, kun keskustelu kääntyi vastaanottokeskusten ylikuormitukseen ja tavaralahjoitustulvaan. Häälahjalistoista tuttu sivurakenne tuntui luontevalta ratkaisulta lahjoitusten hallintaan, Niemistö kertoo.

Mainos– Koen tärkeäksi helpottaa vastaanottokeskusten työtä ja lahjoittaa omaa osaamistani parhaani mukaan, Niemistö kertoo.

Myös palvelun rakentamisessa auttaneet ovat toimineet ilman korvausta. Palvelun rakennustyön on lahjoittanut Kerros Solutionsin Tuomas Ryhänen ja kuvitukset kuvittaja-kuvataiteilija Toni Halonen.

Palvelu avatiin lahjoittajille torstaina 22.10. osoitteessa http://www.lahjoitukset.fi. Ensimmäisinä vastaanottokeskuksina mukaan lähtivät Seinäjoen vastaanottokeskus, Espoon ryhmäkodit sekä Vallinkorvan hätämajoituskeskus Oulusta. Keskuksia lisätään palveluun sitä mukaa, kun he ilmoittavat tietojaan palvelun ylläpitäjille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*