Kampanjasivustolla on tarjolla nuorten mielenterveyteen liittyviä tietoa, selfhelp-sisältöjä ja suoria ohjauksia palveluihin.

Mielenterveyshäiriöt uhkaavat nuorten työkykyä ja tuottavuutta, Suomen Mielenterveysseura muistuttaa.

Vuoden 2014 lopussa noin prosentti 16–24-vuotiaista, 5 649 nuorta, sai työkyvyttömyyseläkettä mielenterveyden ja käytöshäiriöiden takia.

Mielenterveyden häiriöiden on arvioitu aiheuttavan vuosittain yhteensä neljän miljardin euron edestä työpanoksen menetyksiä Suomessa.

– Nuorten pitäminen työelämässä vähentää menetyksiä tehokkaasti, sillä heillä on mahdollisia työvuosia eniten jäljellä. Mielenterveys on tässä avainasemassa, sillä 80 prosenttia kaikista nuorten työkyvyttömyyseläkkeistä on mielenterveysperusteisia, Mielenterveysseuran tiedotteessa sanotaan.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Suomen Mielenterveysseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Mielenterveyden keskusliitto toteuttavat tällä viikolla Yleisradion kanssa SEKASIN-kampanjan, jonka tarkoitus on rohkaista nuoria puhumaan ongelmistaan sekä herätellä vaikuttajia mielenterveystyön haasteisiin.

Kampanjaa on tuotu esille Ylen kanavilla ja sosiaalisessa mediassa, jossa mm. suositut tubettajat ovat käsitelleet aihetta Youtube-videoillaan.

Lisäksi sekasin247-sivustolla on tarjolla chatlinja ympäri vuorokauden ja opastusta elämän pulmatilanteissa.

Nuorten mielenhyvinvoinnin edistäminen on teemana myös käynnissä olevalla MHAW – hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikolla, joka järjestetään kolmatta kertaa 23.-29.5.2016. Toimintaviikon tavoitteena on hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumien kautta herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä yksilöille ja yhteisölle.

Mielen hyvinvointia edistäviä kulttuuririentoja on tiedossa yli 30 paikkakunnalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*