Kunnilla on jatkossakin iso rooli kuntalaisten liikuttamisessa, OKM:n ylijohtaja Esko Ranta näkee. (Kuva: Ville Miettinen)

Kunnilla on jatkossakin merkittävä rooli terveyden edistäjänä, vaikka sote-palvelut ovat siirtymässä maakuntien vastuulle, muistuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto.

Ranto näkee, että vastuu kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä säilyy jatkossakin kunnilla, koska hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ovat yhteydessä kuntien perustehtäviin kuten koulutukseen ja liikuntaan.

– On tärkeää, että kunnat panostavat jatkossa terveyden edistämiseen entistä enemmän, sanoi Ranto puhuessaan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päivillä Kajaanissa.

Ranto korostaa kuitenkin, että myös maakuntien terveyspalveluissa ennalta ehkäisevällä terveydenhuollolla ja sitä kautta terveyden edistämisellä pitäisi olla suuri painoarvo.

Mainos– Terveyttä ja hyvinvointia edistävä liikunta, liikuntareseptit ja liikuntaneuvonta tulee saada kiinteäksi osaksi uusien maakunnallisten sote-alueiden toteuttamaa terveydenhuoltotoimintaa, valtakunnallisen terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan neuvottelukunnan puheenjohtajana toimiva Ranto sanoo.

 

Lue myös:

Juuan palkittu liikuntapuisto osallisti kaikenikäiset

Vuoden liikuntateko löytyy Juuasta – liikuntapuisto osallisti kaikenikäiset

Kunnat halutaan aktiivisemmin liikuttamaan lapsia

Kunnat halutaan aktiivisemmin liikuttamaan lapsia

Lappeenranta sai ylipainoiset liikkeelle

Lappeenranta sai ylipainoiset liikkeelle

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*