Kuva: Liisa Takala
- Kun äitini oli aiemmin kaupungin hoitopaikoissa, tai kun kotipalvelu toimi, ei ollut huolen häivää, Hannele Törrönen (oik.) sanoo. Hänen 93-vuotias äitinsä asuu nyt yksityisessä hoivakodissa. Henna Holopaisen 70-vuotias mies kuoli kesällä. Holopainen oli miehensä omaishoitaja lähes kymmenen vuotta. Saatu yksityinen hoivakotipaikka ei miellyttänyt pariskuntaa, mutta myöhemmin hän sai miehensä kaupungin ylläpitämään hoitolaitokseen. Alku meni hyvin, mutta kiire kasvoi sielläkin. - Kuitenkin annan hoitajille kiitoksen: he kunnioittivat hoidettavia ja tekivät työnsä hyvin.

Helsinkiläinen Hannele Törrönen ja espoolainen Henna Holopainen ovat olleet jaksamisen äärirajoilla yrittäessään saada omaisilleen hyvää vanhushoivaa. Miksi kunnat eivät saa palveluntuottajia ruotuun, he kysyvät. Kaksikko peräänkuuluttaa k...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa