Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka pelkää, että korona-aikana mielenterveyskuntoutujat vetäytyvät potemaan itsekseen. - Tulevaisuuden huoli on, miten meidän kaikki ihmiset tulevat selviämään – ja missä kunnossa. Sydänmaanlakan mielestä nykyisessä sote-uudistuksessa tärkeintä olisi saada mukaan kansalaisaloitteena eduskuntakäsittelyyn noussut terapiatakuu. Terapiatakuun tarkoitus olisi taata kaikille apua tarvitseville hoitoon pääsy julkisen terveydenhoidon piiriin kuukauden sisällä ja ilman erikoislääkärin lähetettä. Hoitoa pitäisi saada terveyskeskuksissa, ja sen pitäisi olla asiakkaalle maksutonta. - Mikäli soten halutaan onnistuvan, terapiatakuu on leivottava siihen mukaan, Sydänmaanlakka painottaa. (Kuva: Milka Alanen)

Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtajan Olavi Sydänmaanlakan elämäntehtävä on tehdä niiden ääni kuultavaksi, joita ei mieluiten kuultaisi lainkaan.

Olavi Sydänmaanlakka, 55, on jo huomannut koronaviruksen sosiaalista...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden tuottamasta jutusta. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.