Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka pelkää, että korona-aikana mielenterveyskuntoutujat vetäytyvät potemaan itsekseen. - Tulevaisuuden huoli on, miten meidän kaikki ihmiset tulevat selviämään – ja missä kunnossa. Sydänmaanlakan mielestä nykyisessä sote-uudistuksessa tärkeintä olisi saada mukaan kansalaisaloitteena eduskuntakäsittelyyn noussut terapiatakuu. Terapiatakuun tarkoitus olisi taata kaikille apua tarvitseville hoitoon pääsy julkisen terveydenhoidon piiriin kuukauden sisällä ja ilman erikoislääkärin lähetettä. Hoitoa pitäisi saada terveyskeskuksissa, ja sen pitäisi olla asiakkaalle maksutonta. - Mikäli soten halutaan onnistuvan, terapiatakuu on leivottava siihen mukaan, Sydänmaanlakka painottaa. (Kuva: Milka Alanen)

Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtajan Olavi Sydänmaanlakan elämäntehtävä on tehdä niiden ääni kuultavaksi, joita ei mieluiten kuultaisi lainkaan.

Olavi Sydänmaanlakka, 55, on jo huomannut koronaviruksen sosiaalista elä...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa