Oulaskankaan sairaalan yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 9. tammikuuta. Neuvottelujen perusteena oli Valviran päätös lopettaa synnytykset Oulaskankaalla vuoden 2018 loppuun mennessä.

Yt-menettelyn piirissä oli koko Oulaskankaan sairaalan toiminta, ja neuvotteluesityksessä arvioitiin irtisanomisten lukumääräksi korkeintaan 120 henkilöä. Neuvottelujen edetessä yt-menettelyn kohdetta rajattiin.

Neuvottelujen yhteydessä kuultiin yhteensä 33 henkilöä. Kuulemisten perusteella Oulaskankaan sairaalaan sijoittuu yhteensä 20 henkilöä. Oulun yliopistolliseen sairaalaan siirtyy yhteensä 11 henkilöä. Irtisanomaan joudutaan näin ollen enintään 1–2 henkilöä.

Sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen on tyytyväinen neuvottelujen lopputulokseen. Hän sanoo, että hankalasta tilanteesta eli synnytystoiminnan lakkauttamisesta huolimatta neuvottelut vietiin läpi hyvässä hengessä.

Mainos– Meillä oli tarjota kaikille yt-neuvottelujen piirissä oleville henkilöille töitä joko Oulun yliopistollisesta sairaalasta tai Oulaskankaan sairaalasta. Henkilöstö otti tarjoukset pääsääntöisesti vastaan ja saimme näin pidettyä osaajat omassa talossa, Korpelainen sanoo.

Oulaskankaan sairaalassa otettiin viimeiset synnyttäjät 14. joulukuuta. Sen jälkeen synnytyksiä on ohjattu Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Osa synnyttäjistä ohjautuu myös muihin sairaaloihin, kuten Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan.​

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*