Oulussa keskeytetään myös lasten ryhmäharrastustoiminta ulkona koronan leviämisvaiheen vuoksi. (Kuva: Sonja Eloranta)

Oulun kaupunki ottaa käyttöön tiukennetut rajoitukset kaupungin palveluissa koronavirustilanteen edettyä alueella leviämisvaiheeseen.

Alueellinen koordinaatioryhmä totesi lauantaina 28.11.2020 Pohjois-Pohjanmaan olevan koronatilanteen leviämisvaiheessa.

Korkean tartuntariskin vuoksi Oulun kaupungin hallinnassa olevat julkiset tilat suljetaan tiistaista 1.12. ja ne pidetään kiinni 18.12. saakka.

Käytännössä kiinni menevät kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun käytettävät tilat sekä uimahallit ja yleiset saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukeutumistilat.

Lisäksi suljetaan museot ja muut kulttuurilaitokset, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat sekä kauppakeskusten yleiset tilat

Oulun kirjastoissa, BusinessAsemalla ja kaupungin asiointipisteissä käytössä on rajoitettu palvelu.

Lisäksi kaupungin päätöksen mukaan aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään ja myös lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään sekä sisällä että ulkona ajalle 1.12.2020–18.12.2020.

– Edellytämme että yhdistysten ja urheiluseurojen tulisi toimia samoin, kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoi kaupungin tiedotustilaisuudessa sunnuntaina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*