Kuva: Ville Miettinen
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän taloustilanne heijastuu merkittävästi jäsenkuntiin.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (PHHYKY) hallitus päätti maanantaina koko organisaatiota, kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittamisesta.

PHHYKY:N tulos on jäämässä kuluvana vuonna merkittävästi, arviolta 33,8 miljoonaa euroa, alijäämäiseksi, eivätkä aiemmin sovitut toimenpiteet talouden tasapainottamiseksi näytä riittävän. Yt-neuvotteluissa on PHHYKY:n tiedotteen mukaan tarkoitus on läpi käydä muun muassa organisaatiorakenne, palveluverkko, sopimukset ja sopimusohjaus, toimitilat, hankkeet ja projektit sekä tukipalvelut.

Euromääräiset tehostamistarpeet asetetaan elokuussa 2019. “Neuvottelujen tavoitteet valmistellaan neuvotteluesityksen valmistelun yhteydessä ja ne täsmentyvät neuvottelujen aikana”, PHHYKY tiedottaa.

Kuntayhtymän mukaan talouden sopeuttamistoimenpiteillä sekä toiminnan uudelleenorganisoinnilla voi olla henkilöstövaikutuksia.

Aiheesta aiemmin:

Kuntien tiukka taloustilanne näkyy yt-neuvotteluina ja säästöohjelmina

Sote-kuntayhtymän toiminta haastaa kunnat – Päijät-Hämeessä pohditaan tavoitteiden ja tulosten epäsuhtaa

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kysymys PHHYKY:n hallitukselle.

    Mahdollisiin yt:hin liittyen kysyn, onko
    PHHYKY:llä ja henkilöstöllä käytössä LAATUJÄRJESTELMÄ ja laatukäsikirja. Niissä määritellään esimiehen ja alaisen vuosittain käytävät KEHITYSKESKUSTELUT.

    Niiden tärkeässä roolissa ovat tehtävän- kuvan määrittely, palkkataso ja lopulta palkkojen harmonisaatio. Jos tämän mukaan on työpaikoilla toimittu, muodostaa se suuren osan siitä tiedosta, jolla yt:t julkisuudessa perustellaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*