Sunnuntaina saapui Tornion kautta Suomeen 570 turvapaikanhakijaa. Tänään maanantaina Tornioon odotetaan saapuvaksi alle 300 turvapaikanhakijaa. Turvapaikanhakijoiden rekisteröinti on sujunut alkuvaikeuksien jälkeen järjestelykeskuksessa mallikkaasti, mutta tällä hetkellä ongelmaksi on pikku hiljaa jälleen nousemassa turvapaikanhakijoiden majoitustilat.

Viimeksi tänään Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus vetosi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kuntiin, jotta nämä etsivät pakolaisille sopivia tiloja vastaanottokeskuksiksi ja hätämajoitustiloiksi. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella toimivissa vastaanotto- ja hätämajoituskeskuksissa on tällä hetkellä majoittautuneena yhteensä reilut 2700 turvapaikanhakijaa. Määrä kasvoi viime viikon aikana vain sadalla, kun muualle Suomeen avattiin uusia keskuksia.

Ely-keskuksen mukaan kuntien roolina ensivaiheen vastaanottotoiminnassa on löytää alueeltaan majoitukseen sopivia tiloja. Varsinaista vastaanottokeskusta tai hätämajoitustoimintaa voidaan pyörittää joko kunnan, yksityisen yrityksen tai kolmannen sektorin organisoimana. 150-paikkaisen vastaanottokeskuksen on arvioitu työllistävän 10-12 henkilöä.

 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*