Stm yrittää helpottaa kiistellyn perhehoitolain toimeenpanoa.

Kunnille on tulossa materiaalia uuden perhehoitolain toimeenpanon tueksi.

Uusi laki astui voimaan huhtikuun alussa. Se herätti valmistelu- ja säätämisvaiheessa runsaasti erimielisyyksiä. Keskustelua käytiin hoitoon sijoitettavien henkilöiden määristä ja sijaisperheen vanhempien mahdollisuudesta jäädä kotiin hoitamaan sijoitettavia henkilöitä. Sijoitettavat voivat olla lapsia tai esimerkiksi vammaisia aikuisia.

Lakiuudistuksen tarkoitus oli lisätä perhehoidon määrää ja siten vähentää laitoshoitoa. Toiseksi tavoitteeksi määriteltiin laadun kehittäminen. Kriitikot epäilivät, että tavoitteet jäävät saavuttamatta.

Nyt sosiaali- ja terveysministeriö kokoaa Kuntainfo-pakettia muun muassa kunnilta tulleen palautteen perusteella. Sen on määrä valmistua elokuun aikana.

Stm lähetti toukokuussa kunnille kyselyn perhehoidon nykytilasta. Kyselyllä koottiin tietoa siitä, miten kunnat ovat järjestäneet perhehoidon. Kyselyn varsinainen vastausaika on päättynyt.

Vastausten avulla ministeriö sosiaali- ja terveysministeriö kerää tietoa perhehoitolain laatusuosituksen valmistelun tueksi.

Kuntainfon tueksi laaditaan Stm:n verkkosivuille kysymys–vastaus-patteristo perhehoitolain soveltamisesta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä