Kiisteltyä päivystysasetusta ei tule toteuttaa, linjasi Kuntamarkkinoiden puoluejohdon paneelissa perussuomalaisten Hanna Mäntylä, joka tuurasi työmatkalla ollutta Timo Soinia.

– Asetus luo epätasa-arvoa alueiden sisälle, Mäntylä näki.

Mäntylä otti esimerkin omalta kotiseudultaan pohjoisesta, jossa Länsi-Pohjan alueella synnytykset toimivat moitteetta mutta ovat uhattuna koska niitä tehdään vain runsaat 650 vuodessa.

Päivystysasetusluonnoksen mukaan synnytystoiminta sairaalassa edellyttää vähintään noin 1 000 synnytyksen määrää.

Mäntylä painotti, että asetus ei vaikuta vain synnytyksiin vaan kaikkiin aloihin, jotka jollain tavalla sivuavat synnyttäjiä.

– Tästä tulee dominoefekti: kaikki muukin ajetaan alas. Tavoitteet mitä on sote-järjestämislaissa, ne rikotaan.

Mäntylä ihmetteli, miksi juuri nyt, kun rakenteita uudistetaan, lähdetään hakemaan 25 miljoonan euron säästöjä synnytysten lopettamisella.

-Jos sotesta oikeasti halutaan oikeudenmukaista kaikkialla Suomessa, ei pidä tehdä tällaisia näennäistoimia vaan keskittyä isoihin asioin, Mäntylä sanoi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. oma henk koht mielipide on että ainoastaan 5 sotealue olisi parasta, pohjoinen, länsi, itä ja etelä 2 aluetta, silloin asiat saisi parempi kuntoon koska se on uutta kaikkille, ja asiat järjestyksessä eikä vain sieltä täältä otetta, silloin pystyy myöhemmin myös järjestää miljoona alueet hyvin koska sekin varmasti tulee tulevaisuudessa. Ei kai suomalaisten kaikki asiat hoituu kehä ykkösen sisällä ainoastaan, muualla löytyy kyllä elämää ja kanavia toiseen suuntaan. Suomi muuttuu muuten niin kuin pieni suppilo.
    oikeus puoli, poliisien, pelastus sekä merivartiosto on jo mennyt edellä joten siltä puolta kannattaa ottaa perään ehkä.
    sote alueella löytyy liikaa tyhjän panttina oleva byrokratia joka ketään ei osaa sanoa miksi se on näin -koska aina se on ollut näin. tekeviä ja tuottavia käsiä sote alueelta liian vähän.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*