Annika Lapintien (vas.) mukaan perustuslakivaliokunnan lausunto voi valmistua jo tänään. (Kuva: Eduskunta/Hanne Salonen)

Perustuslakivaliokunta kertoo sote-lausunnostaan torstaina. Asia vahvistettiin eduskunnasta tiedotteessa.

Tiedotustilaisuuden ajankohdasta ei vielä ole tietoa.

Aiemmin torstaina STT uutisoi, että perustuslakivaliokunta yrittää saada sote-lausuntonsa valmiiksi tänään. Asian vahvistivat valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie, vas. ja valiokunnan varapuheenjohtaja Tapani Tölli, kesk..

– Yritämme kyllä. Ei pysty sanomaan mitään, ennen kuin homma on hanskassa. Työtä on vielä tekemättä, Tölli sanoi varhain torstaina STT:lle.

MainosPääministeri Juha Sipilä, kesk., sanoi STT:lle keskiviikkona, että uudistuksen ongelmat ovat yhtiöittämisessä, aikataulussa ja yhdenvertaisuuskysymyksessä. Sipilä sanoi, että mahdollisiin muutosvaatimuksiin on valmistauduttu hyvin.

Hän arvioi, että esityksen korjaukseen menee joitakin päiviä tai viikkoja.

Kokonaisaikatauluun tällä ei Sipilän mukaan ole vaikutusta, sillä eduskunta käsittelee asiaa syksyn ensimmäisissä istunnoissa.

Sipilän mukaan sote-uudistuksen toteutuminen tämän hallituskauden aikana ei ole vielä vaarantumassa. Maakuntavaalien mahdollista lykkäämistä hän ei halunnut arvioida.

Perustuslakiasiantuntija, oikeustieteen professori Juha Lavapuro kommentoi Twitterissä keskiviikkona Juha Sipilän arviota pykälien viilausten vaikutuksesta kokonaisaikatauluun.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*