Kuva: Tulevaisuuden sairaala 2030
Havainnekuva uudesta yliopistosairaalasta Oulussa.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille (PPSHP) poikkeusluvan Oulun yliopistollisen sairaalan Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -hankkeen toteuttamiseen ja uuden sairaalan rakentamiseen.

Poikkeuslupa mahdollistaa uuden yliopistollisen sairaalan rakentamisen Ouluun nopealla aikataululla.

– Tämä on meille tärkeä viesti siitä, että olemme läpäisseet ministeriön tiukan harkinnan ja OYS 2030 -hanke on suunniteltu ja mitoitettu oikein vastaamaan Pohjois-Suomen erikoissairaanhoidon tarpeita. Tällä päätöksellä turvataan pohjoisen yliopistollisen sairaalan jatko ja olemassa olo, sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma sanoo PPSHP:n tiedotteessa.

Vuonna 2016 annettu rajoittamislaki (Finlex 548/2016) on säädellyt kuntien ja kuntayhtymien oikeutta investoida sosiaali- ja terveydenhuollon rakennuksiin siten, että yli viiden miljoonan euron investointeihin on vaadittu STM:n myöntämä poikkeuslupa. Lain tarkoituksena on ollut hillitä kiinteistöinvestointien tekemistä ennen uuden maakunta- ja sote-uudistuksen voimaan tuloa.

Kuntalehti uutisoi aiemmin tänään, että hallitus haluaa jatkaa sote-rajoituslakia.

Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 on miljardiluokan hanke. Ensimmäisen vaiheen arvioidaan maksavan 600 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen uudet kiinteistöt valmistuvat PPSHP:n arvion mukaan vuosina 2022-23.

Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*