Kuva: Seppo Haavisto

Porin perusturvakeskuksen terveyskeskuksissa ja sairaalassa työskentelee jatkossa vain omaa henkilökuntaa. Sen tavoitteena on luopua ostopalvelulääkäreistä vuoden 2016 aikana.

Porissa on tällä hetkellä runsaasti täyttämättömiä virkoja, ja lääkärien rekrytointi perinteisin keinoin on vaikeaa. Uutena keinona Pori aikoo valjastaa koko lääkärikuntansa mukaan lääkäreiden rekrytointiin.

– Monilla on kontakteina sellaisia henkilöitä, jotka voisivat olla töissä Porin seudulla. Nimenomaan lääkärit itse ovat kaikkein luontevin taho kertomaan, millaista työ perusturvassa on, sanoo perusturvajohtaja Terttu Nordman.

Palvelujohtaja Anna-Liisa Koiviston mukaan suurin vetovoimatekijä liittyy kuitenkin työn sisältöön.

– Tulemme keskittämään työnjohdon yhden esimiehen alle ja lisäämään työn joustavuutta siten, että lääkäri voi aiempaa enemmän valita missä ja koska hän työskentelee.

Nordman painottaa myös Porin alueen vetovoimatekijöitä osana rekrytointia.

– Porin seutua ennestään tuntematonta ja paluumuuttajaa kiinnostavat oman työllistymisen ohella myös puolison työllistymismahdollisuudet, asunto- ja tonttitarjonta, koulu- ja päiväkotipaikat sekä palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Meidän pitää kertoa näistä mahdollisuuksista osana työpaikkojen markkinointia ja rekrytointiviestintää.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*