Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula ei usko, että Porvoon sairaalan asema heikkenee, vaikka kaupunki päättäisi yhtiöittää sote-palvelujaan.

Porvoo on teettänyt sote-palvelujensa tuottamista kartoittaneen selvityksen. Sen mukaan kaupungin kannattaisi yhtiöittää osa sote-palveluistaan, koska yhtiöittäminen vakauttaisi tilannetta Porvoon alueella sote-uudistuksen toteutumisvaiheessa.

Selvityksen mukaan yhteisyritys pyrkisi löytämään uudenlaisia kumppanuuksia ja toimintamalleja, joilla turvataan yhteistyö ja integraatio alueen muiden sote- ja peruspalvelujen kanssa.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan yhtiöittämispäätös heikentäisi Porvoon sairaalan asemaa. HUS myös ihmetteli tiistaina julkisesti, että Porvoo ei ole neuvotellut sairaanhoitopiirin kanssa suunnitelmistaan etukäteen.

Porvoo puolestaan toteaa käyneensä selvityksen aikana useaan kertaan keskusteluja HUSin johdon kanssa.

– Yhteisyritys ei heikennä Porvoon sairaalan asemaa. Sairaalan asema muuttuu uudenlaisen kilpailutilanteen vuoksi, eikä tämä riipu Porvoon kaupungin ratkaisuista, Ujula sanoo tiedotteessa.

– Porvoo on sijainniltaan ja väestömäärältään niin houkutteleva markkina-alue, että yksityiset terveyspalveluyritykset todennäköisesti tuovat valinnanvapauden käynnistyessä alueelle kilpailevia erikoissairaanhoidon palveluita, myös leikkauksia.

Ujulan mukaan kaupunki voisi esimerkiksi velvoittaa yhteisyritystä käyttämään Porvoon sairaalan poliklinikkapalveluja.

– Jos yhteisyrityksen valmistelu jatkuu, selvitetään jatkossa erityisesti yhteisyrityksen ja Porvoon sairaalan yhteistyö- ja kumppanuusmalleja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä