Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) hallitus on hyväksynyt Tampereen kaupungin kanssa yhteisten yhtiöiden perustamisen hankinta- ja logistiikkapalveluihin sekä työterveyspalveluihin.

Sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät kaupungin konserniin sijoittuviin tytäryhtiöihin pääasiassa ensi vuoden alusta.

Tuomi Logistiikka Oy -osakeyhtiö tuottaa vuodesta 2016 alkaen kummankin organisaation hankinta- ja logistiikkapalvelut. Yhtiö toimii lisäksi osittain Tampereen ylisopistollisen sairaalan (TAYS) erityisvastuualueen yhteishankintayksikkönä.

Perustettava yhtiö ostaa nykyisen Tampereen Logistiikka liikelaitoksen liiketoiminnan kaupungilta ja materiaalipalvelujen liiketoiminnan sairaanhoitopiiriltä. Sairaanhoitopiirin materiaalikeskuksen varastotoiminnat siirtyvät yhtiöön sen sijaan vasta 1.6.2016 tietojärjestelmien valmistuttua.

PSHP:n työterveyspalvelut puolestaan siirtyvät kaupungin perustamaan Tullinkulman Työterveys osakeyhtiöön. Kaupungin uuden tytäryhtiön päätarkoituksena on tuottaa omistajilleen monipuolisia työterveyshuoltoon liittyviä palveluja ja se vastaa myös lainsäädännössä määritellyistä työterveyshuollon palveluista.

Omistusjärjestelyjen jälkeen Tullinkulman Työterveys Oy:n osakepääomasta Tampereen kaupunki omistaa 75 prosenttia ja sairaanhoitopiiri 25 prosenttia. Hankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:stä Tampereen kaupunki omistaa 51 prosenttia ja sairaanhoitopiiri 49 prosenttia.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*