Treeniohjelman lisäksi Pyhäjärvi tarjoaa mahdollisuuden lainata kahvakuulia kotiin. (Kuva: Pixabay)

Pyhäjärven kaupunki on käynnistänyt kuntalaisten maksuttoman liikunnan verkkovalmennuksen. Verkkovalmennus on osa Pyhäjärven hyvinvointimallia tavoitteena motivoida kaikki kuntalaiset kohottamaan ja ylläpitämään omaa lihaskuntoa kotoa käsin koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Itse harjoittelu tapahtuu mobiililaitteeseen ladattavan treenisovelluksen avulla. Jokainen kuntalainen voi tämän jälkeen harjoitella ohjatusti missä ja milloin tahansa. Tarjolla on kolme erilaista ohjelmaa oman kuntotason mukaan.

Sovellukseen päivitetään aika ajoin ohjelmia aina kehonpainoharjoittelusta kahvakuulaan ja liikkuvuusharjoitteluun. Kaikki ohjelmat ovat havainnollistettu kuvin ja videoin, jotta harjoittelu olisi mahdollisimman helppoa. Kuntoiluvälineen, kuten kahvakuulan asiakas voi lainata kaupungilta.

Verkkovalmennuksen on kehittänyt Pyhäjärven kaupungin vapaa-ajanohjaaja Marko Pehkonen, jonka suunnitelmana alkoi alun perin oli kehittää kotijumppapalvelu työikäisille, jotka eivät ole aktiivisia liikkujia.

Mainos– Kaikki eivät tykkää liikkua ryhmässä tai julkisilla liikuntapaikoilla. Iso määrä väestöstä haluaa hoitaa kuntoaan vaikkapa omassa kodissaan, Pehkonen taustoittaa.

Alun perin sovellus oli määrä ottaa käyttöön syksyllä. Koronavirus muutti nämäkin suunnitelmat. Valmennus otettiin nopeutetulla aikataululla käyttöön ja suunnattiin kaikille.

-Yhtäkkiä olin uuden tilanteen äärellä. Normaalisti leipätyöhöni kuuluu noin 80 prosenttia kenttäohjaustyötä. Kun kaikki ryhmäliikunta laitettiin tauolle, lähdin jalostamaan tästä ideasta kaikille kuntalaisille avointa verkkovalmennuspalvelua.

Varsinaista yksilöohjausta kuntoilijoille ei ole tarjolla, mutta Pehkonen toimii myös kuntalaisten ”personal trainerina” antaen vastauksia kysymyksiin ja ratkoen ongelmia.

Mainos-Odotan hyvää vastaanottoa. Mitä sosiaalisessa mediassa on vähän kerennyt mainostaa tätä, kuntalaisten kiinnostus on kova. Uskon, että tällä on vetovoimaa.

Toki haasteitakin riittää. Digitaitovalmiuden vaihtelevat. Erityisesti vanhempien kuntalaisten osalta huoli on, että laitteisto ei ole ajan tasalla, kun valmennuksen käyttöön vaaditaan älypuhelin ja sähköposti

– Todennäköisesti tulemme järjestämään niin, että omaiset tai ikäihmiset itse voivat noutaa paperiversion näistä samoista ohjeista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Miten ohjelman saa sähköisesti tai mobilisti?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*