(Kuva: Ville Miettinen)

Nuorille tehtävät abortit ovat vähentyneet, selviää uusista tilastoista.

2000-luvulla erityisesti alle 20-vuotiaille tehtyjen raskaudenkeskeytysten määrä on vähentynyt merkittävästi. Eniten keskeytyksiä tehtiin yhä 20–24-vuotiaille, mutta keskeytysten määrä laski viime vuonna myös tässä ikäryhmässä.

Vaikka raskaudenkeskeytysten kokonaismäärä onkin laskenut, toistuvien keskeytysten osuus jatkaa kasvuaan. Vuonna 2014 runsas kolmannes raskaudenkeskeytyksistä tehtiin naisille, joille oli aiemminkin tehty keskeytys. Alle 20-vuotiaista 12 prosentille oli tehty aikaisempi keskeytys, tilastoista selviää.

Viime vuonna tehtiin 9 800 raskaudenkeskeytystä. Se tarkoittaa 8,5 keskeytystä tuhatta hedelmällisyysikäistä eli 15–49-vuotiasta naista kohti. Keskeytysten lukumäärä on laskenut viime vuosina. 2014 se oli alimmillaan yli 15 vuoteen.

MainosEnnakkotietojen mukaan tammi-kesäkuussa 2015 tehtiin noin 4 700 raskaudenkeskeytystä.  Sen perusteella arvioidaan, että raskaudenkeskeytykset vähenevät myös tänä vuonna.

 

Helsingissä kuntalaisaloite nuorten ilmaisesta ehkäisystä

 

MainosRaumalla on laskettu ilmaisen ehkäisyn säästävän vuosittain 100 000 euroa. Myös Vantaalla on saatu tehostetulla ehkäisyohjelmalla tuloksia aikaan.

Helsingissä kootaan parhaillaan nimiä kuntalaisaloitteeseen, jossa esitetään kaupungin tarjoamaan ilmaista ehkäisyä alle 25-vuotiaille helsinkiläisille.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*