Kun suurimmat kiireet hallituksen alkutaipaleella helpottavat syyskuussa, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, kesk., suuntaa kierrokselle, jolla hän haluaa tutustua sosiaali- ja terveydenhuoltoon kentän, sote-työtä tekevien, näkövinkkelistä.

Tämä on osa ministerin pohjustavaa työtä. Sen rinnalla kulkee hallitusohjelman kirjausten ”jumppaaminen” toimenpiteiksi, sote-rahoituksen solmun aikaiseminen ja muiden palikoiden asettelu oikeaan asentoon. Päämääränä on saada sote-laki valmiiksi kahdessa vuodessa.

– Ennen kuin laki menee eduskuntaan, on selvitettävä terveyden huollon investoinnit. Niiden yhteissuma on kohonnut kolmeen miljardiin euroon, Rehula sanoi sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä keskustelutilaisuudessa keskiviikkona.

Omaksi tavoitteekseen hän totesi sen, että terveyden edistämisessä siirrytään poliitikkojen juhlapuheista askel eteenpäin, oikeisiin tekoihin.

Rehulaan on tehnyt erityisen vaikutuksen tapa, jolla Pohjois-Karjalassa on luotu Siun sote -järjestämismallia.

– Sitä ei ole tehty ylhäältä päin. On ollut kymmeniä ja kymmeniä kokouksia, kuultu ihmisiä jotka tarvitsevat palveluita ja pidetty henkilöstö mukana. Prosessina se on vaatinut niiltä jotka ovat olleet vastuussa todella paljon, Rehula sanoo Kunta.tv:n haastattelussa.

– Siellä on lähdetty siitä mikä on tärkeintä ja mistä kuntapäättäjillä on suurin huoli, eli miten lähipalvelut säilyy.

– Siellä on menty kentän kautta. On alueita joissa vedotaan että ei voida edetä kun valtakunnan ratkaisuja ei ole tehty. Pohjois-Karjalassa on edetty.

Juha Rehulan haastattelu Kunta.tv:ssä:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä