Sähköinen hyvinvointikertomus -työväline siirtyy Suomen Kuntaliiton omistukseen 1.11.2014.

Työväline on kehitetty sosiaali- ja terveysministeriön Kaste-ohjelman kautta rahoitetussa Terveempi Pohjois- Suomi2 hankkeessa.

Hankkeen päättyessä työvälinettä käyttää jo lähes 250 kuntaa.

– Sähköinen hyvinvointikertomus on uusi poikkitoiminnallista tiedolla johtamista ja päätöksentekoa tukeva työväline kunnille. Hyvinvointikertomuksen tuottama tieto on tärkeä osa kunnan strategista toiminnan ja talouden suunnittelua, toteutusta ja arviointia, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Kuntaliitto johtaa työvälineen omistajana sen jatkokehitystä yhteistyössä kuntien, kansallisten asiantuntijoiden ja Kuntaliiton tytäryhtiö Finnish Consulting Group Oy:n (FCG) kanssa.

Kehitystyö etenee kuntien palautteen perusteella

Hyvinvointikertomuksen teknisen alustan seuraava versiopäivitys toteutetaan kunnilta kerätyn palautteen perusteella vuoden 2015 aikana.

– Keskeisenä tavoitteena on parantaa välineen käytettävyyttä ja indikaattorisisältöä siten, että se kytkeytyy nykyistä paremmin osaksi kunnan vuosikellon mukaista talouden ja toiminnan suunnittelua, toteutusta, arviointia ja johtamista, sanoo Kuntaliiton tutkimus- ja kehitysjohtaja Kaija Majoinen Kuntakehitys, demokratia ja johtaminen -yksiköstä.

www.hyvinvointikertomus.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*