Uuden hallituksen ja sosiaali- ja terveysministeriön pitäisi saada aikaan sairaalarakentamisen koordinointi, sanoo Raimo Sailas. (Kuva: Ville Miettinen)

Ylen Aamu-tv:ssä torstaina vieraillut Raimo Sailas arvioi, että sairaalarakentamisen koordinointi tulisi ottaa mukaan hallitusohjelmaan.

Kuntalehti uutisoi viime viikolla, että sairaalainvestointien yhteissumma kipuaa jopa kolmeen miljardiin euroon. Investoinneilla ei ole kansallista koordinointia.

Aiemmin tällä viikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen totesi, että kansallinen koordinointi on jo pahasti myöhässä.

– Sairaalarakentamiseen tarvitaan uusi ote. On uuden hallituksen ja sosiaali- ja terveysministeriön tehtävä saada se aikaan, Sailas sanoi.

– Se on paljon konkreettisempi asia kuin näiden sote-mallien pyörittäminen.

Sailas arvioi, että hallitusneuvottelujen yhteydessä esitetyt säästötavoitteet perustuvat osaksi toiveajatteluun. Esimerkiksi soten varaan lasketaan liikaa.

– Tällä vaalikaudella sote tuottaa tuskin minkäänlaisia säästöjä, Sailas näkee.

Mahdollisista soten järjestämismalleista hän sanoi olevansa kuntayhtymän kannalla.

– Maakuntamallissa ylikapasiteettia on vaikeampi välttää kuin kuntayhtymämallissa, Sailas perusteli.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Twiittasin aiheesta 19.3.2015, että Kuntaliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön on koordinoitava, etteivät sairaanhoitopiirit tee päällekkäisiä sairaalainvestointeja.

    Nopein tapa ongelman ratkaisemiseksi on, että Kuntaliiton toimitusjohtaja ja sote-vastuuministeri nimeävät välittömästi koordinointiryhmän tai toimielimen häiritsemättä hallitusneuvotteluja.

    Lisäksi on edellytettävä sairaanhoitopiirien investointisuunnitelmien viemistä hallinnon karttapalveluun hyöty-, palvelu- ja työnjakovertailun mahdollistamiseksi.

  2. Kansallista koordinointia edellyttävät sairaalapalvelut soisi olevan valtion rahoittamia ja järjestämiä palveluja sekä yliopistosairaaloissa että sairaanhoitopiirien sairaaloissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*