Sallan kunnanvaltuusto päätti maanantaina, että kunta myy kolme palvelukeskustaan ja vuokraa niiden tontit hoivapalveluita tarjoavalle Attendolle.

Attendo maksaa Hopeaharjun ja Kotikullan palvelukeskuksista 1,8 miljoonaa euroa kummastakin. Sallan palvelukeskuksesta Attendo maksaa 82 000 euroa ja ottaa vastattavakseen parin miljoonan korkotukilainan.

Kauppakirjan mukaan Attendo vuokraa rakennusten tontit 40 vuodeksi ja rakentaa tonteille asumispalveluyksiköt vanhuksille ja vammaisille.

– Ajatus on turvata palveluja ja työpaikkoja. Ennusteen mukaan ikäihmisten osuus säilyy suurena pitkälle tulevaisuuteen. Halutaan turvata näille ihmisille lähellä kotikuntaa palvelut, kuvaa kaupan taustoja Sallan kunnanhallituksen puheenjohtaja Veli Erkki Heikkilä, kesk.

– Kauppa helpottaa kunnan tilannetta, koska pääsemme eroon mahdollisista kiinteistöriskeistä, joita maakuntauudistus tuo kunnille.

Heikkilän mukaan osa kiinteistöistä on huonokuntoisia, ja kunnan olisi pitänyt investoida niihin suunnilleen saman verran kuin mitä Attendo nyt maksaa kiinteistöistä.

Sallan kunta jatkaa kauppojen kohteissa vuokralaisena ja palveluntuottajana. Heikkilän mukaan on kuitenkin jo suunniteltu periaatteita, joiden mukaan palvelutuotanto voisi siirtyä kunnalta Attendolle.

Aiemmin tällä viikolla:

Attendo saapuu ryminällä Imatralle – kaupunki kauppaa yhdeksää sote-kiinteistöä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*