Kuopion kaupungin lastensuojelupäällikkö Marketta Kolari pitää Kuopion lastensuojelun työntekijöiden sosiaalityöntekijöiden työtaakkaa kohtuuttomana, uutisoi Savon Sanomat.

Kuopiolaisesta asunnosta löytyi lauantaina kuolleena kaksi lasta, toinen iältään 2,5 vuotta ja toinen 1,5 kuukautta. Poliisin mukaan lasten äitiä epäillään lasten surmista. Perhe oli ollut lastensuojelun asiakkaana.

Kolarin mukaan Kuopion kaupungilla on 38 lastensuojelun sosiaalityöntekijää.

– Lapsiasiakkaita työntekijää kohti voi olla jopa 60. Se on kohtuuton määrä, vaikka tämä tragedia ei välttämättä suoraan liitykään resursseihin.

– Toivonkin, että poliittiset päättäjät ymmärtäisivät antaa meille lisää resursseja. Jos saisimme viisi tai kuusi sosiaalityöntekijää lisää, tilanne olisi jo parempi.

Kuopion lastensuojelun työntekijä kirjelmöi viime kesänä kaupungin päättäjille lastensuojelun suuresta asiakasmäärästä.

Kirjeen mukaan tilanne koettiin vakavimmaksi yli 30 vuoteen, ja vastaava työntekijä ehtii tavata lasta vain kaksi tuntia puolen vuoden aikana, kun suositus on kaksi tuntia kuukaudessa.

– Tilanne ei ole enää kenttätyöntekijöiden hallinnassa. Kenttätyöntekijöitä on turha tulla syyttelemään, mikäli katastrofi sattuu kohdalle, asiasta kirjelmöinyt työntekijä sanoi tuolloin.

Valviran selvityksen mukaan vain noin puolessa Suomen kunnista on riittävästi lastensuojelun työntekijöitä.

Uutinen Savon Sanomien verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*