Sosteri, sairaalan ovi
Kuva: Arttu Muukkonen
Savonlinnan kaupunginhallitus pohtii tänään, miltä pohjalta sote-yhteistyöstä Mikkelin kanssa jatketaan.

Savonlinnan kaupunginhallitus saa pohdittavakseen ehdotuksen, jonka perusteella kaupunginjohtaja Janne Laine olisi käynnistämässä uudelleen neuvottelut Mikkelin kanssa sote-alueen kehittämisestä.

Laineen ehdotuksessa palataan aiempaan yhteistyöesitykseen, jos Savonlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyy kolme Laineen tavoitetta.

Laineen tavoitteet ovat saada ympärivuorokautinen yhteispäivystys voimaan ja velvoittavaksi toistaiseksi. Lisäksi ympärivuorokautinen yhteispäivystyssairaalan toiminta pitäisi turvata jatkossa sekä ottaa Savonlinnan saaristoisuus huomioon nykyistä paremmin esimerkiksi sote-rahoituksessa.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto oli aiemmin päättänyt lopettaa neuvottelut Etelä-Savon Mikkelin kanssa ja jatkaa niitä Pohjois-Savon kanssa.

Sote-ministerityöryhmä puolestaan linjasi aiemmin tässä kuussa, että Itä-Savon alueen sote kuuluu Etelä-Savoon. Savonlinnan sairaalan yhteispäivystys säilytetään linjauksessa vuoden 2032 loppuun asti.

Ministerityöryhmän tiedotustilaisuudessa huomautettiin, että Savonlinnan keskussairaalan jatko on haluttu turvata tavalla tai toisella.

Keskussairaaloiden kohtalosta on käyty kiivasta keskustelua Savossa nimenomaan Savonlinnan keskussairaalan kohtalon vuoksi. Savonlinnassa on nähty, että jos alue tulisi osaksi Pohjois-Savoa, keskussairaalaan palvelut voitaisiin turvata. Mutta jos sairaala kuuluisi Etelä-Savoon, tilanne olisi toinen. Etelä-Savossa toimii jo Mikkelin keskussairaala eikä hallitukselta aiemmin tulleiden tietojen mukaan toista enää alueelle mahtuisi.

Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle joulukuun alussa, ja sote-esitys menee lainsäädännön arviointineuvostolle.

Savonlinnan kaupunginhallitus puolestaan kokoontuu tänään maanantaina kello 16 alkaen puimaan Laineen ehdotusta.

Lue lisää Sote-maakunnista tuleekin hyvinvointialueita, Savonlinna jää Etelä-Savoon, kuntien rahoituksen siirtymätasaus alenee – hallitus teki uusia linjauksia sote-lakipakettiin

Sosteri ei taivu – KYS turvaa keskussairaalan

Savossa yhteinen esitys: Sote-maakuntaan mahduttava kaksi keskussairaalaa, Mikkelin sairaalan merkitys nyt unohdettu

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*