Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Päivi Sillanaukeen mukaan on aivan oleellista, että uudistuksen toimeenpanoa tuetaan koko maassa. (Kuva: Seppo Haavisto)

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee kirjoittaa blogissaan, että julkisuudessa näkyvät sairaanhoitopiirien johtajien ja yliopistoprofessorien puheenvuorot antavat väärän kuvan sote-tilanteesta.

Hän vastaa muun muassa HUSin hallintoylilääkärin Lasse Lehtosen blogiin.

”Maakuntakierroksilla olemme huomanneet, miten paljon osaamista ja jo toimivia ratkaisuja kunnissa ja maakunnissa on”, hän kirjoittaa ja jatkaa, että se ei tule esille julkisuudessa käydyssä keskustelussa, johon ”osallistuvat pääosin sairaanhoitopiirien johtajat tai yliopistoprofessorit”.

”Heillä on paljon osaamista omilta kokemusalueiltaan, mutta se ei anna oikeaa kuvaa tämän hetkisestä kyvykkyydestä vastata maakunta- ja sote-uudistuksen mahdollistavaan uudenlaiseen toimintaympäristöön”, hän kirjoittaa.

Hyviä käytäntöjä ja riskejä

Sillanaukeen mukaan nyt on aivan oleellista, että uudistuksen toimeenpanoa tuetaan, seurataan ja huolehditaan, että hyvät käytännöt otetaan nopeasti käyttöön koko maassa.

”Uusille innovatiivisille palveluille ja teknologioille pitää antaa mahdollisuus. Niitä ei voi syntyä, jos ei uskalleta askeltaa joiltakin osin epävarmuudessa. Riskejä on kaikessa, eniten siinä, ettei nytkään reformia saataisi vietyä läpi, tai jäätäisiin liiaksi kiinni vanhoihin jäykkiin rakenteisiin ja liian valmiiksi määriteltyihin palvelusisältöihin tai toimintamalleihin” hän varoittaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Sote- ns uudistuksen ainoa tavoite on ohjata 20 sotemiljardia ja vuosittainen n. 15 prosentin korotus liikemiesten tleille. Esimakua aa vaikkapa yksityisestä bisneksestä huostaanotetujen lasten kohdalla, tai rahastuksesta turvapaikanhakijoilla.
    Ihmisten terveys ja hyvinvointi ei näitä uudistajia kiinnosta, vain veroparatiseissä lihovat tilit. Katsokaapa miten politiikasta terveysbisnekseen siirtyneet rahastivat. Käytännössä palkka tuli julkisen sektorin rahoittamana.
    Kesäkuun Seura kertoo kiintoisasti Sipilän ikastumisesta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*