Puolesta vaiko vastaan? Ainakin kaksi sinisten kansanedustajaa on vaihtamassa sote-paketin vastustajien riveihin. (Kuva: Kari Långsjö)

Hallituksen niukkaakin niukempi enemmistö maakunta- ja sote-uudistuksen läpiviennin suhteen suuressa salissa näyttää sulavan käsiin. Sinisiä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa edustava Vesa-Matti Saarakkala arvosteli aamupäivällä kovin sanoin blogissaan valinnanvapaus osuutta lakipaketissa ja ilmoitti, ettei tule sitä kannattamaan.

Iltapäivällä puolestaan konkarikansanedustaja Pentti Oinonen totesi Iltalehden haastattelussa, että on epävarma siitä,  äänestääkö vihreää sote- ja maakuntapaketin puolesta suuressa salissa. Etenkin valinnanvapausio ja notifioinnin haku pohdituttavat Oinosta.

-Koko homma on niin keskeneräinen, että eihän oikeastaan kukaan kansanedustaja voisi äänestää sen puolesta, kun ei varmuudella tiedä mitä kaikkea on tulossa, Pentti Oinonen toteaa Iltalehdelle.

Molemmat hallituksen sote-rivistöstä irtaantumassa olevat sinisten kansanedustajat ovat jättämässä eduskunnan tämän vaalikauden jälkeen.

Illansuussa Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo ilmoitti, että puolueella on ylimääräinen ryhmäkokous tiistaiaamuna.

EDIT 25.2. klo 16.40. Lisätty tieto tiistaiaamun ylimääräisestä ryhmäkokouksesta. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*