Siun sote tarjoaa työntekijöilleen lastenhoitoapua.

Siun Sote palkkaa kesätyöntekijöitä työntekijöidensä lastenhoitoavuksi.

Pohjois-Karjalan sote-kuntayhtymä aikoo kokeilla ensi kesänä työnantajan tarjoamaa lastenhoitoapua työntekijöille, joilla on alakoulun ensimmäisillä luokilla olevia lapsia.

Ajatuksen taustalla on yhtymässä meneillään oleva työvuorojen uudistaminen. Yhtymä suunnittelee henkilöstön työvuoroja sellaisiksi, että myös loma-aikoina paikalla on riittävä määrä vakituista henkilökuntaa.

Vuorotyö ja koulujen kesälomat ovat hankala yhtälö, eivätkä loma-aikojen vuorojärjestelyt ole aina yksinkertaisia työnantajallekaan, yhtymä perustelee.

– Palkkaamme joka tapauksessa vuosittain parisataa nuorta kesätöihin. Aiemmin kesätyöt ovat olleet avustavia tehtäviä ikäihmisten kehitysvammaisten parissa. Lastenhoitotyön avulla voimme tarjota entistä monipuolisempaa työkokemusta alalle opiskeleville nuorille ja samalla helpottaa oman henkilökuntamme työ- ja perhe-elämän yhteensovittamista, Siun soten henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen kertoo tiedotteessa.

– Lähdimme miettimään, voisimmeko me työnantajana jotenkin helpottaa työntekijöidemme perhearkea, jotta työvuorosuunnittelu sujuisi kitkattomammin.

Siun soten henkilökunnalle on vielä tämän viikon ajan käynnissä kysely, jossa henkilöstö voi hakea kesänuorta kotiinsa. Hakemuksia on tähän mennessä tullut jo yli 50.

Kesätyöntekijän voi saada avuksi parin viikon ajaksi kesä–elokuun aikana. Siun sote työnantajana maksaa nuorten palkan ja huolehtii työntekijöiden vakuuttamisesta sekä muista työnantajavelvoitteista.

Siun soten nuorten kesätyöhaku on alkanut maanantaina 11. helmikuuta.

Lastenhoitotehtäviin on tarkoitus palkata nuoria kesätyöntekijöitä, jotka opiskelevat sosiaali- ja terveysalalle.

Avatar
Milka Valtanen
toimitus@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*