Sote-lakia valmisteleva parlamentaarinen työryhmä ei löytänyt ratkaisuja esityksen perustuslaillisiin ongelmiin kokouksissaan 6. ja 7. marraskuuta. (Kuva: Kari Långsjö)

Sote-lakiesitystä käsittelevä parlamentaarinen työryhmä jatkaa työtään ensi viikon tiistaina.

Työryhmä istui perjantaina 7. marraskuuta kolme tuntia, mutta ei tehnyt päätöksiä vielä avoinna olevien kysymysten suhteen.

Lakiesityksen valmistumista hidastavat esityksen perustuslailliset ongelmat. Perustuslain mukaan kuntien uusista tehtävistä säädetään lailla, mutta sote-lakiesityksessä perustettavat viisi sote-aluetta antaisivat kunnille tehtäviä järjestämispäätöksellä.

Helsingin Sanomat kirjoitti torstaina 6. marraskuuta, että sote-uudistuksen perustuslailliset ongelmat ovat niin suuria, että uudistuksen eteneminen nyt vireillä olevan lakiesityksen pohjalta alkaa olla kyseenalaista.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

 1. Lex-Eksote Etelä-Karjalan maakuntaan:

  – Järjestämispäätökset, tuotantopäätökset, kustannusten pienentämispäätökset, tuottavuuspäätökset, lähipalvelupäätökset, budjettipäätökset, rahoituspäätökset.

  Nykyinen soten järjestämispäätöksiä, tuotantopäätöksiä ja rahoituspäätöksiä tekevä Eksote on 100-varmasti eduskunnan perustuslakivaliokunnan hyväksymä, jolla on rahoittaja-järjestäjä-status. Muuten Eksote ei olisi voinut toimia vuodesta 2010 lähtien.

  Haluaako joku kiistää sote-maakuntamallin?

  Eksotelta ei voi ottaa pois järjestämis- ja rahoituspäätöksiä, muuttamatta perustuslakia.

  On skandaali, jos kokoomus vaatii eduskunnan perustuslakivaliokunnassa perustuslain 121 §:n muuttamista Eksoten tähden.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*