Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin suunnittelema mahdollinen rekrytointikielto heikentää potilas- ja työturvallisuutta sekä alan veto- ja pitovoimaa pääkaupunkiseudulla.

Muun muassa Yle ja Helsingin Sanomat uutisoivat HUS:n yhtymähallituksen tämänpäiväisestä kokouksesta, jossa käsitellään mittavia säästöjä jo tälle vuodelle.

Yksi säästösuunnitelmista on asettaa rekrytointikielto, joka estää esimerkiksi eläköityvän hoitohenkilökunnan korvaamisen uudella työntekijällä muuten kuin erityisellä luvalla.

SuPerin näkemyksen mukaan HUS:n esitys heikentää asiakas- ja potilasturvallisuuden lisäksi myös hoitajien työturvallisuuden. Hoitajapula on jo nyt todellisuutta monissa yksiköissä, ja rekrytointikielto vie toivon helpotuksesta alimiehitykseen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Hoitohenkilökunta nähdään usein kulueränä, mutta todellisuudessa henkilöstö on sairaalan arvokkain resurssi, painottaa Paavola.

– Rekrytointikiellosta saatavat säästöt ovat lyhytnäköisiä ja voivat aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin säästöjä pitkällä aikavälillä, hän jatkaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*