Eläkeläiset tekevät nykyään paljon vapaaehtoistyötä. Monilla on myös varallisuutta ja he ostavat enenevässä määrin yritysten tarjoamia palveluita, joissa voi hyödyntää kotitalousvähennystä. Iän lisääntyessä asumiseen halutaan lisää turvaa, mutta myös esteettömyyttä. Koska pienet kunnat ovat kohdanneet väestön ikääntymisen jo aiemmin, ne ovat olleet tavallaan edelläkävijöitä palvelujen kehittämisessä. Kuvassa teknisenä neuvonantajana toimiva Pekka Palm esittelee Sysmä-rahaa puhelimesta. (Kuva: Lauri Rotko)

Asukkaiden ikääntymisen vuoksi kunnat joutuvat tekemään muutoksia asumiseen, liikkumiseen ja palveluihin. Sysmässä iäkkäitä ja vapaa-ajan asukkaita on paljon. Tämä on päätetty kääntää vahvuudeksi.

Eteläisen Päijänteen äärellä sijaitsevassa Sysm...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa