Työtuomioistuin on tuominnut Tehyn ja Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHon hyvityssakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Tehy on asettanut hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin 22. syyskuuta alkaen.

Työtuomioistuin tuomitsi Tehyn 2 600 euron hyvityssakkoihin. KoHo tuomittiin 1 600 euron hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden rikkomisesta. Järjestöt määrättiin korvaamaan myös KT Kuntatyönantajien oikeudenkäyntikulut.

Tehyn hakukielto kattaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kaikki ulkoisessa haussa olevat toimet ja virat. Työtaistelullaan Tehy pyrkii painostamaan työnantajaa kumoamaan aikaisemman päätöksensä koskien organisaatiomuutosta, jossa työnantajan sisäisiä kehittämistoimintoja ja johtoportaan henkilöstöhallinnollisia esimiestehtäviä järjestellään uudelleen.

Työtuomioistuin toteaa ratkaisussaan hakukiellon työtaistelutoimenpiteenä kohdistuneen KVTES:n työnjohto-oikeutta koskevaan määräykseen. KoHo on laiminlyönyt valvontavelvollisuutensa, kun se ei ole ryhtynyt asiassa valvontatoimenpiteisiin saatuaan tiedon työtaistelusta.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Tuomio on KT:n mukaan selkeästi linjassa aikaisemman oikeuskäytännön kanssa. KT edellyttää, että järjestöt kunnioittavat annettua tuomiota ja huolehtivat siitä, että laiton työtaistelu lopetetaan.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*