Terveyskeskuskäyntejä oli vuonna 2015 yhteensä 24,1 miljoonaa. Kävijöitä oli 3,7 miljoonaa.

Lääkärikäyntejä oli 6,8 miljoonaa. Muun terveydenhuollon ammattilaisten vastaanotolla käytiin 17,2 miljoonaa kertaa. Suun terveydenhuollossa käytiin 5,3 miljoonaa kertaa.

Tiedot käyvät ilmi THL:n tilastoista.

Tilastot vahvistavat, että terveyskeskuspalvelujen tarve ja käytön painopiste vaihtelee ikäryhmittäin. Lapset käyttävät eniten neuvolapalveluja, kun taas työikäisen väestön käynnit kohdistuvat avosairaanhoitoon, työterveyshuoltoon ja äitiysneuvolapalveluihin. Vanhimmissa ikäryhmissä painottuu kotisairaanhoidon palvelujen käyttö.

Opiskeluterveydenhuollosta tietoja saadaan nykyään entistä kattavammin, kun Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö liittyi perusterveydenhuollon ajantasaiseen Avohilmo-tiedonkeruuseen elokuussa 2015.

Työterveyshuollon käynnit saatiin vain julkisesta työterveyshuollosta.

Perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon käyntitiedoista on saatavilla ajantasaiset sähköiset tietokantaraportit. Tietokantaraporttien käyntitietoja voi tarkastella muun muassa maakunnittain, palveluntuottajittain, ammattiryhmittäin ja ikäryhmittäin.

Kuvion lähde: Perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon avohoitokäynnit 2015, Tilastokatsaus 14/2016, 29.11.2016. THL

Koko tilasto on luettavissa täällä.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä