Sote-uudistuksen valmistelu tällä hallituskaudella tyssäsi, mutta uudistuksen valmistelua pitää jatkaa, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

– Sote-uudistus tarvitaan ja tehdään joka tapauksessa. Taustasyyt uudistukselle eivät ole millään tavalla muuttuneet. Ikääntyneiden määrä ja palvelujen tarve kasvavat, mikä aiheuttaa kovan paijneen sote-palvelujen rahoitukselle, THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta perustelee laitoksen tiedotteessa.

Tervahaudan mukaan seuraavan hallituksen on syytä jatkaa uudistuksen valmistelua jo tehdyn työn pohjalta.

– Tarvitsemme riittävän vahvat järjestäjät palveluille, yksikanavaisen rahoituksen ja asiakkaille riittävät mahdollisuudet valita palveluiden tuottaja”, Tervahauta sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Hänen mukaansa kansalaisten ei kannata olla arkensa ja palveluidensa sujumisen kannalta huolissaan, vaikka sote-uudistus kaatuikin. Ihmiset saavat palvelunsa kuten tähänkin asti.

THL jatkaa sote-järjestelmän kehittämiseen liittyviä tehtäviään uusista käänteistä riippumatta. THL kehittää sote-tietopohjaa ja arvioi palvelujärjestelmää alueellisesti ja kansallisesti. Ensi viikolla julkaistaan kansallinen raportti arvioinnista.

– Tietoa palvelujärjestelmän tilasta tarvitaan joka tapauksessa, Tervahauta sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*