Sote-uudistuksen valmistelu tällä hallituskaudella tyssäsi, mutta uudistuksen valmistelua pitää jatkaa, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

– Sote-uudistus tarvitaan ja tehdään joka tapauksessa. Taustasyyt uudistukselle eivät ole millään tavalla muuttuneet. Ikääntyneiden määrä ja palvelujen tarve kasvavat, mikä aiheuttaa kovan paijneen sote-palvelujen rahoitukselle, THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta perustelee laitoksen tiedotteessa.

Tervahaudan mukaan seuraavan hallituksen on syytä jatkaa uudistuksen valmistelua jo tehdyn työn pohjalta.

– Tarvitsemme riittävän vahvat järjestäjät palveluille, yksikanavaisen rahoituksen ja asiakkaille riittävät mahdollisuudet valita palveluiden tuottaja”, Tervahauta sanoo.

Hänen mukaansa kansalaisten ei kannata olla arkensa ja palveluidensa sujumisen kannalta huolissaan, vaikka sote-uudistus kaatuikin. Ihmiset saavat palvelunsa kuten tähänkin asti.

THL jatkaa sote-järjestelmän kehittämiseen liittyviä tehtäviään uusista käänteistä riippumatta. THL kehittää sote-tietopohjaa ja arvioi palvelujärjestelmää alueellisesti ja kansallisesti. Ensi viikolla julkaistaan kansallinen raportti arvioinnista.

– Tietoa palvelujärjestelmän tilasta tarvitaan joka tapauksessa, Tervahauta sanoo.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä