Julkisomisteiset ICT-yhtiöt Kuntien Tiera Oy ja Medbit Oy ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tarkoituksena on kehittää sähköisiä palveluja sote-toimijoiden käyttöön.

Tavoitteena on perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen toiminnan tehostaminen sekä ICT-kustannusten tervehdyttäminen.

– Sekä nykyisten että tulevien sote-toimijoiden on mietittävä digitalisaatiostrategiansa sekä verkko- ja sähköisen asioinnin palvelunsa. Medbit ja Tiera pystyvät yhteistyössä tuomaan sote-toimijoille valmiit, kuntakentällä jo käytössä olevat ratkaisut, kertoo Kuntien Tiera Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Halttunen.

Yhteistyön tavoitteena on parantaa sosiaali- ja terveystoimialan palveluprosesseja sekä välttää kuntatoimijoiden päällekkäisiä ja turhia investointeja.

– Yhteiset valmiit sähköiset alustat mahdollistavat palvelujen kehittämisen kustannustehokkaasti, lisää Medbit Oy:n toimitusjohtaja Jukka Markkanen.

Yhteisen kehittämistyön pohjana toimii Tieran sähköisen asioinnin alusta. Hämeenlinna, Espoo, Turku, Vaasa, Forssa ja Kajaani ovat rakentaneet alustalle muun muassa digitaalisen omahoitoratkaisun sekä sähköisiä ilmoitus-, haku- ja ajanvarauspalveluita, jotka ovat nyt myös muiden kuntien käyttöönotettavissa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä