Potilaiden tyytyväisyys terveyskeskusten palveluihin on merkittävästi vähentynyt viimeksi kuluneiden 15 vuoden aikana, ilmenee Tampereen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta.

Tutkimuksessa seurattiin terveyskeskuspotilaiden mielipiteitä vuosina 1998–2013.

Potilaiden tyytyväisyys laski tutkimusaikana 9 prosenttiyksikköä. Suurinta tyytyväisyyden lasku oli yli 64 vuotiailla, joiden tyytyväisyys laski 20 prosenttiyksikköä.

Tutkitut potilaat kokivat myös, että hoidon saatavuus ja jatkuvuus ovat vähentyneet. Tämä on tapahtunut terveydenhuollon uudistamiseksi tehdyistä ponnisteluista huolimatta.

– Tämä tieto on tärkeää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon integraatiota ja asiakaslähtöisiä lähipalveluita suunniteltaessa, Tampereen yliopiston tiedotteessa todetaan.

Tutkimuksen aineisto kerättiin Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueen terveyskeskuksissa sairauden takia hoitajan tai lääkärin vastaanotolla käyneiltä potilailta.

Kysely tehtiin määrävuosin viikolla 39. Tutkimukseen osallistui 157 549 potilasta, joka oli 43 % kaikista vastaanotolla tutkimusajankohtana käyneistä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä