Timo Aronkytö (vas.) johtaa Uudenmaan sote-uudistuksen valmistelua. Vieressä Uudenmaan maakuntauudistuksen muutosjohtaja Markus Sovala. (Kuva Laura Saukkonen, Uudenmaan liitto)

Sosiaalihuoltoa ei ole unohdettu, ja tulevassa sote-rakenteessa sosiaalihuollon asiantuntemusta hyödynnetään entistä paremmin, kirjoittaa Uudenmaan sote-uudistuksen muutosjohtaja Timo Aronkytö blogissaan.

Aronkytö viittaa kirjoituksessaan Kuntalehden artikkeliin, jossa sosiaalialan asiantuntijat arvioivat sosiaalihuollon jääneen marginaaliin sote-uudistuksen suunnittelussa.

Aronkydön mukaan tulevassa mallissa maakunta pystyy järjestäjänä ohjaamaan sosiaalityötä kohti parempaa asiakasvaikuttavuutta hyödyntämällä vahvemmin tutkimusta kansallisen tason sosiaalityön vaikuttavuudesta ja sosiaalitaloustieteestä.

”Sosiaali- ja terveydenhuollon tiimit toimivat järjestäjän ohjaamina itsenäisemmin ja niitä kannustetaan johdonmukaisemmin tavoitteisiin. Sosiaalityön ammattilaisten osaamista ja asennetta tuetaan kannustimin, jotka perustuvat saavutettuihin tavoitteisiin”, Aronkytö kuvailee tulevia tavoitteita.

MainosAronkydön mukaan esimeriksi Uudellamaalla panostetaan tosissaan siihen, että sosiaalihuolto pysyy mukana uudistuksessa, jossa yhtenä keinona yhdenvertaisiin ja kustannusvaikuttaviin palveluihin pääsemisessä on sosiaalipalveluiden saumattomampi nivominen yhteen terveyspalvelujen kanssa.

”Asiakkaiden tyytyväisyys ja sitä kautta hyöty integroidusta sote-palvelusta kasvaa ja muuttaa narratiivia”, Aronkytö kuvailee muutosta.

”Esitetty kulttuurimme syvärakenne alkaa näiltä osin vaihtua. Se hyödyttää paitsi asiakasta, myös sosiaalihuollon työntekijää.”

Timo Aronkydön blogikirjoitus

Kuntalehti: Sosiaalihuolto marginaalissa sote-uudistuksessa – hyvinvoinnin huomiointi suitsisi kustannuksia

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*